Съвети за почистване на външно пространство

Много хора очакват пролетта като възможност за освежаване на сградите след зимния сезон. Чрез добавяне на дейности по почистване на откритите пространства в списъка, не само получавате чисто и подредено съоръжение, но несъмнено изграждате добра репутация и поддържате лоялни клиенти. Както се грижим за домовете си, за да изглеждат добре и да се чувстваме комфортно, така се полагат усилия и за външните площи. Това са външни фасади, прозорци, зони за шофиране и паркиране, басейни, градинско обзавеждане, зони за деца, тераси и други. За всяка област ефективните резултати се определят от подходящото и специфично решение за почистване, което ще приемете.

Фасади на сгради

Тук почистващите машини с високо налягане са най-доброто решение. Машините премахват прах, креда, плесен и стара боя, използвайки вода под високо налягане и са еднакво ефективни върху камък, зидария и бетон, за да премахне светлината и умереното атмосферно и органично оцветяване. Продуктите за миене с високо налягане IPC се отличават с компактни, надеждни и изключително леки машини – идеални за основни операции за почистване. По-широката гама от продукти включва много модели – от най-простите с аксиална помпа, до моделите на електрически индукционни двигатели, които са най-добрите в домашната серия от продукти. Тези модели се препоръчват за почистване на леки видове замърсявания. Те са компактни и удобни, но напълно подходящи за професионална употреба.

Стъклени фасади
Почистването на прозорците определено е едно от най-трудните задачи за изпълнение. Нивото на мръсотия обикновено е високо и в много случаи трябва да работите на значителна височина от земята, с всички рискове, които крие това. Въпреки това, последните иновативни технологични системи са тук, за да помогнат.   Системите HighPure са най-подходящите продукти. Проектирани са да използват само пречистена вода и могат да намалят времето за почистване с до 75% в сравнение с конвенционалните методи, спестявайки трудови разходи и гарантирайки отлични резултати.   Пътеки, тротоари и зони за паркиране·

Когато става въпрос за малкотото паркингово пространство, отговорът е лесен –  IPC колички. Те са специално проектирани за тази цел и се препоръчват за глобално събиране на отпадъци. Освен това, кошчетата имат капаци, работещи с педали, които позволяват на операторите да работят максимално хигиенично. Имат и шест различни държача за торбички, които улесняват отделянето на различни видове отпадъци. ·

За павираните площи, които изискват почистване и отстраняване на пясък, чакъл и листа, се препоръчва използването на ръчно-водима меатачна машина. Метачните машини с капацитет за съхранение на мръсотия до 35 л могат лесно да обработват малки повърхности до 300 кв.м и са идеални за премахване на мръсотия и петна от твърди подове. Използването на специфичен вакуум също може да помогне за по-лесно и по-бързо изпълнение на ежедневните почистващи операции, като IPC Flowmix, чиято технология осигурява смукателната мощност на традиционен 3-моторен вакуум, което го прави идеален за вакуумиране на отпадъци и тежки материали със забележително спестяване на консумираната енергия. ·

За големи повърхности, се препоръчват седлови метачни машини на IPC. Те са оборудвани със специална четка във формата на V и специалната клапа. По този начин осигуряват максимална ефективност при стандартно и по-голямо събиране на отпадъци. В допълнение, самонивелиращата се механична система осигурява перфектно прилепване на четката и пода по всяко време.·

Както за малки, така и за широки пространства, обикновено почистващите препарати за високо налягане със студена вода се използват, ако има упорити петна, които да се отстранят – мъх, лишеи, птичи изпражнения, петна от влага, дъвка или остатъци от храна. Трябва да се внимава, за да се гарантира, че има достатъчно вода, за да се обработи лесно замърсяването и да се транспортира далеч от зоната (600 l / h и повече). Пречиствателите за високо налягане с гореща вода са по-подходящи за премахване на петна от мазнини, масла и гориво – идеални за използване в паркинги и подземни гаражи. Пречиствателите за високо налягане с гореща вода IPC са оборудвани с изключително усъвършенствани електронни системи, гарантиращи по-висока надеждност и намаляване на разходите за поддръжка.  Басейни и горещи ваниБасейните изискват редовна поддръжка, така че да са винаги готови за употреба.

Те трябва да са чисти и в добро състояние и най-важното е, че трябва да отговарят на обществените здравни стандарти. За да отговарят на тези изисквания, са нужни да се използват машини с високо налягане, които могат да премахнат петна от ръба на вашия басейн, дори със студена вода.

Отностно плевелите препоръчваме новото попълнение – Green Jet. Тази машина с гореща вода е специално създадена за премахване на плевели. Напълно екологични за използване. Основните характеристики обобщават устойчивостта и високата производителност – само чрез използването на гореща вода плевелите могат да бъдат премахнати без никакъв хербицид. Тази машина е идеална за места, където е необходима термична обработка и където са забранени пестициди – в общини, обществени помещения или в селско стопанство.

Отличните резултати са видими след няколко дни от първата употреба – третирането намалява разрастването на плевелите и осигурява окончателното им премахване след втората година.

Разгледайте продуктите