fbpx

Защо е важно да поддържате батерията на вашия електрокар редовно

Подобно на тренда за електромобилите, все повече клиенти избират електрическото задвижване за техниката в склада си. За разлика от газокарите и дизеловите мотокари, при електрическите машини няма необходимост от чести обслужвания, смяна на филтри и консумативи. Няма го и досадното занимаване със зареждане на гориво. Инвестицията бързо и доказано се възвръща с ниските експлоатационни разходи и ефективността на електрокарите.

С 0% вредни емисии и с модели, подходящи за експлоатация както вътре, така и извън склада, електрокарите и складовата техника са лесни за управление, безопасни, екологични и интуитивни. Едно съвременно решение за вашия склад.

При електрокарите и складовата техника – високоповдигачи (стакери), рийчтраци, електрически палетни колички, ордър пикъри и т.н, не е нужно да обслужвате машината на кратки интервали. Но е важно да осъществявате правилна и редовна поддръжка на батерията.  Така с минимум средства и с няколко минути грижа ще си гарантирате, че електрокарът и батерията му ще имат възможно най-дълъг и ползотворен експлоатационен живот.

Преди да разгледаме как да удължите живота на батерията, е полезно да знаете, че повечето батерии имат живот около 1500 цикъла на зареждане / разреждане. Ако зареждате батерията на електрокара веднъж на всеки работен ден (300 дни) в продължение на една година, тогава батерията вероятно ще издържи около пет години. Ето защо грижата за вашата батерия е важна.

Най-разпространените и достъпни батерии в индустрията все още са оловно-киселинните батерии. При повечето от тях има известни специфики, като необходимостта от спазване циклите на зареждане и разреждане, доливането на електролит и обособяването на зарядно помещение.

Свържете се с нашите търговски представители за различните варианти:

  • бюджетни решения   
  • стандартна оловно-киселинна батерия на водещите марки в сферата – Hawker, Hoppecke, Midac, Sunlight
  • батерии Hawker Waterless, без необходимост от доливане 60 дни и система за централно доливане
  • гелова батерия – необслужваема, с по-малък капацитет и по-кратък живот, подходяща за хранително-вкусовата и фармацевтичната индустрия
  • специални батерии с технология за над 1800 цикъла и възможност за зареждане при необходимост и др.

 

Освен, че увеличавате максимално потенциалния живот на батерията на машината, редовната поддръжка на тяговата батерия намалява разходите, тъй като подмяната на износена батерия струва скъпо. А в крайна сметка, добре поддържаната батерия допринася и за безопасната експлоатация на вашия електрокар. Пряко свързана е и с неговото правилно функциониране и цялостна производителност.

Повече за това как точно можете да удължите живота на вашата батерия ще ви разкрием в следващата статия на тази тема.

 

*Източник: статия на Дилян Алексиев, управител на английската компания PHL Limited, https://www.forkliftaction.com/news/newsdisplay.aspx?nwid=22507

 

мотокари и електрокари
032 601 000